Rózsafánk

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát. A legkönnyebb asztalon vagy deszkán gyúrni, nem tálban. Átlátszó fóliába csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.

A tésztát vékonyan lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval. A korongok közepét megkenjük tojásfehérjével, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen az ujjunkkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.

Ha mindegyiket megformáztuk, forró (170 fokos) olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tesszük őket az olajba, majd ha szépen szétnyíltak, és megbarnultak, akkor megfordítjuk, és a fánkok másik felét is ropogósra sütjük.

A kész rózsafánkokat papírtörlővel lefedett tálcára szedjük, és még melegen alaposan megszórjuk porcukorral. A közepükbe egy-egy pötty baracklekvárt teszünk.

Vaníliás töltött fánk

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.