Rózsaszín borjúszűz köleslepényen tálalva
A húst lehártyázzuk, besózzuk, és egy kevés olajon hirtelen körbesütjük, hogy kapjon egy kis kérget. Ezután kiolajozott tepsibe tesszük, és a 70 fokos sütőben
körülbelül 45 perc alatt rózsaszínűre megsütjük.
A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. Az egyik hagymát kis kockákra vágva kevés olajon megdinszteljük. A párolt kölest összekeverjük az egész tojásokkal, a hagymával, a finomra vágott zöldfűszerekkel (a petrezselyemből egy keveset félreteszünk a gombához) meg a liszttel. A masszából lepényeket formázunk, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat megsütjük.
A maradék hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk az apró gombafejeket, majd sóval és petrezselyem zöldjével ízesítve megpároljuk. A húst színes, durvára őrölt borsba forgatjuk, felszeleteljük, és a köleslepénnyel meg a párolt gombával tálaljuk.