Rukkolás újburgonya-saláta sült makrélával

Előző este besózzuk a halat, másnap kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A vajat összekeverjük 1-2 evőkanál frissen facsart citromlével, reszelünk hozzá egy kevés citromhéjat, és tálalás előtt megkenjük vele a forró makrélákat.

A salátához az újburgonyát lesikáljuk, majd sós vízben háromnegyedesre főzzük. Leszűrjük, lehűtjük, majd félcentis karikákra vágjuk. Keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a zöldséghámozóval csíkokra vágott sárgarépát és a cikkekre aprított paradicsomot. Összeforgatjuk a zöldségeket.

Egy üvegben alaposan összekeverjük az olívaolajat az ecettel, facsarunk hozzá citromlevet, szórunk hozzá citromhéjat és sót. Közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje.

Csirkés-halas újburgonya

kaloria 440 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink