Rumos birsalmazselé
A birsalmákat meghámozzuk, kimagozzuk és a gyümölcshúst darabokra vágjuk. Felöntjük 7,5 dl vízzel, felforraljuk, és körülbelül 45 perc alatt alacsony hőmérsékleten puhára főzzük. Egy szűrőt kibélelünk kendővel, és egy mérőedény fölé helyezzük. A birsalmát a levével és a citromlével együtt a kendőbe öntjük. Ne préseljük, hogy a zselé tiszta, áttetsző maradjon. A leszűrt birsalmalét egy fazékba tesszük. Belekeverjük a zselésítő cukrot, hozzáadjuk a rumot meg az apróra vágott citromfüvet, és beletesszük a birsalmát. Ezután felforraljuk, körülbelül 2 percig forrni hagyjuk, majd a birsalmazselét azonnal az üvegekbe töltjük. Szorosan
rácsavarjuk a tetőket, és 5 percre fejtetőre állítjuk. Visszafordítjuk, így hagyjuk kihűlni.