Rumos meggyleves marcipángolyókkal

Rumos meggyleves marcipángolyókkal

Kimagozzuk a meggyet, egy tálba rakjuk, ráöntjük a rumot, jól elkeverjük, és hagyjuk állni legalább egy órát. Teatojásba vagy tüllzacskóba tesszük a fahéjat és a szegfűszeget, egy fazékba helyezzük, öntünk rá 1,5 liter vizet, és bő öt percig forraljuk, hogy a fűszerek kiadják az ízüket. Utána kidobjuk a fűszereket. Az illatos vízbe áttesszük a rumba áztatott meggy háromnegyedét, belekarikázzuk a lime-ot. Csipet sóval, ízlés szerint cukorral ízesítjük, beleszórunk egy kevés citromsavat is, hogy a meggy megőrizze élénk színét. A lisztet csomómentesre kikeverjük egy deci vízzel, jól elkeverjük benne a tejfölt és a tejszínt, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá sót vagy cukrot, jól kiforraljuk. Porcukorral meghintett deszkán kis köröket nyújtunk a marcipánból, és egyesével beburkoljuk a félretett rumos meggyszemeket – ezt kínáljuk majd betétként a langyosra vagy hidegre hűtött leveshez.

kaloria 300 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink