Rusztikus tökös bundában sült csirkemellcsíkok

Nagyobb csíkokra felvágjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk. Lereszeljük a sütőtököt a reszelő durvábbik oldalán. Egy nagy tálba tesszük a csirkét, és szórunk rá bőven lisztet, jól átkeverjük, hogy mindenhol bevonja a húst. A két tojást egy kis tálban villával felverjük, majd ráöntjük a lisztes csirkére, és fakanállal összeforgatjuk. Végül hozzáadjuk a lereszelt tököt is. Ezzel is összekeverjük. Bő zsiradékot forrósítunk. A csirkedarabokra rálapogatjuk a tojásos tököt, majd egy tányérba szórt pankómorzsába nyomjuk mindkét oldalát, hogy jól bevonja a reszelt tököt. Közepesen forró zsiradékban pár perc alatt mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.

Sütőtökös húsosfazék tarhonyával

 

kaloria 490 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink