Forrás: Pásztor Tünde

Sabayon sültgyümölcs-salátával

Egy hőálló tálban jól kikeverjük az egész tojást a három tojássárgájával (de nem habosítjuk ki), majd hozzádolgozzuk a cukrot és a keményítőt. Gőz fölé rakjuk, hozzáöntjük a bort meg a narancslevet, és habverővel folyamatosan kavarva sűrűre főzzük. A gyümölcsöket szükség szerint tisztítjuk, daraboljuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és roppanósra sütjük benne a gyümölcsök egy részét (almát, körtét, kivit, ananászt). Ha kész, levesszük a tűzről, azonnal adunk hozzá egy-két evőkanál mézet, meglocsoljuk a citrom meg a lime kifacsart levével, majd beleforgatjuk a nyersen hagyott gyümölcsöket (bogyósok, narancs). Tányérokba adagoljuk, kanalazunk a tetejére a fehérboros krémből. – A hozzávalók ára 2016 áprilisában négy személyre: 1000 Ft

kaloria 220 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink