Sajtban sütött csiperke paradicsommártásban
A gombát megmossuk és lereszeljük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, és rádobjuk
a levétől kicsavart reszelt gombát. Megsózzuk, borsozzuk, azután takaréklángon megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, megszórjuk egy kevés liszttel, hogy felszívja a maradék nedvességet.
A sajtszeletekre egy-egy kupac gombapépet halmozunk, majd a szeleteket felcsavarjuk. Duplán bepanírozzuk – azaz lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában kétszer
egymás után megforgatjuk –, és bő, forró olajban gyorsan kisütjük, vigyázva, hogy ne folyjon ki a sajt. Egy evőkanál olívaolajon az apró kockákra vágott pórét megpirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomragut meg az apróra vágott petrezselyem zöldjét, összeforraljuk, és kedvünk szerint
utóízesítjük. A paradicsommártást mélyebb tálba szedjük, és ráhalmozzuk a gombával töltött sajtot.