Sajtkosárban tálalt epersaláta
A szemrevaló, vitamindús epersalátát ehető sajtkosárban kínáljuk. Ehhez négy nagyobb szelet sajtot egyenként tányérokra helyezünk, majd mikrohullámú sütőben, közepes fokozaton kb. 1 percig sütjük. Közben a tányért párszor megforgatjuk, hogy a sajt egyenletesen piruljon. Egy lapos kés segítségével a sajtszeleteket még melegen felszedjük, majd egy pohár segítségével kosárkává formázzuk őket, így hagyjuk kihűlni.
A maradék sajtot, a megtisztított, megmosott epret és uborkát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a kisebb
darabokra tépett salátát, az egészet összekeverjük, majd sóval, olívaolajjal, cseppnyi balzsamecettel meg citromlével ízesítjük. Az eper éppen eléggé édes, ezért a cukrot vagy a mézet elhagyjuk. A könnyű salátát a sajtkosárkákba szedjük, és azonnal tálaljuk.