Sajtos csirkemellel töltött pácolt tökkarikák

Alaposan megmossuk a tököket, a szárat kivágjuk, a tököket vastag karikára felvágjuk (három-négy darabra egyet-egyet). A tökkarikák belsejét kivájjuk úgy, hogy maradjon körben egycentis oldalfala és alja (a kiszedett zöldségrészt gondosan megőrizzük). A megformázott tökkarikákat egy dobozba rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel. Hideg helyen pár órát pácoljuk.

Felkockázzuk a csirkemellet. Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál vajat egy evőkanál olívaolajjal, és megpirítjuk benne a csirkehúst. Amikor kifehéredtek a kockák, hozzádobjuk a felkockázott füstölt tarját is. Rárakjuk a kivájt tökbelsőt, a felkockázott vöröshagymát, a koktélparadicsomot (amelyeket szükség szerint felezünk-negyedelünk), rámorzsoljuk a bazsalikomot, pár percig együtt sütjük, majd levesszük a tűzhelyről, és hozzátesszük a feldarabolt mozzarellát is.

Kivesszük a tököt a pácból, átrakjuk egy papírral bélelt sütőedénybe, és 200 fokos sütőben bő öt percig elősütjük. Belekanalazzuk a langyos tölteléket, visszatoljuk a sütőbe, és még körülbelül 10 percig sütjük.

Zöldbors-mártásos sertésragu zsenge tökkel

 

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.