Zöldbors-mártásos sertésragu zsenge tökkel

Kevés zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és még egy percig sütjük együtt. Rátesszük a kockákra vágott sertéshúst, a babérleveleket, majd addig pirítjuk nagy lángon, míg a húskockák minden oldala ki nem fehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni. Gyakran ránézünk, megkeverjük, ha kell, kis vizet öntünk rá.

Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a zöld borsot, utána kávédarálóban ledaráljuk. A serpenyőbe teszünk egy kevés zsiradékot, és megsütjük benne a felszeletelt tököt.

Ha már puha, omlós a hús, kiszedjük a léből. Kidobjuk a babérlevelet. A hagymás mártást botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és elkezdjük főzni. Ha elkezd forrni, beleöntjük a ledarált pirított zöld borsot, hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldjét. Leszűrjük a kapribogyót, ezt is beletesszük a mártásba. Végül visszarakjuk a sült húst és az előre megsütött tököt, pár percig együtt rotyogtatjuk.

ikáns, ünnepi ragu az olcsó alapanyagok ellenére. Valamilyen semleges ízű köret illik hozzá (főtt krumpli, párolt rizs vagy tészta).

Zalai brassói paradicsommal és paprikával

kaloria 480 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink