Forrás: Pásztor Tünde

Sajtos és töpörtyűs kiflik

Pici langyos vízbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni. Közben a lisztet egy nagy dagasztótálba szitáljuk, az egyik oldalára szórjuk a sót. Langyos vizet készítünk mellé. Ráöntjük a feljutott élesztőt, hozzáadjuk a maradék cukrot, és elkezdjük dagasztani, annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos legyen a tészta. Ha már szépen összeállt, és elválik az edény falától, akkor beledolgozunk tíz deka langyos zsírt is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.

Közben összeállítjuk a kétféle krémet. A töpörtyűt ledaráljuk, összedolgozzuk 10 deka zsírral, pici borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük, majd egy keverőtálba rakjuk a maradék zsírral, és botmixerrel krémesítjük. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk, mindegyikből nagy lapostányérnyi körlapot nyújtunk. Kettőt megkenünk a sajtos krémmel, kettőt a töpörtyűssel.

Mindegyikre rárakunk egy-egy körlapot. A dupla tésztákat cikkekre vágjuk, majd a vastagabbik oldalnál indulva kis kifliket tekerünk belőlük. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Felvert tojással lekenjük, a töpörtyűsre köményt, a sajtosra reszelt sajtot szórunk. Ismét kelesztjük, majd 200 fokos sütőben negyedóra alatt megsütjük.

Mozzarellás pizzakifli

Szatmári sós kifli

kaloria 240 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink