Kinyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy kerek piteformát. Berakjuk egy órára a hűtőszekrénybe.
Utána sütőpapírt terítünk rá, arra nehezéket teszünk, és 200 fokon tíz percig elősütjük. Levesszük róla a nehezéket.
A húsos szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőben addig sütjük, míg szép pirosra nem sül.
A sajtokat lereszeljük. Körülbelül öt deka trappistát félreteszünk, a többit összekeverjük a tejszínnel, a két egész tojással, és fűszerezzük sóval, frissen darált fekete borssal, frissen reszelt szerecsendióval.
A szalonnát beleszórjuk egyenletesen a félig sütött tésztába, ráöntjük a tejszínes-sajtos öntetet. Rászórjuk a tetejére a félretett sajtot, és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Elzászi lepény gombával, karamellizált hagymával és őszibarackkal