Sajtos barátfüle
A lisztet összegyúrjuk az egyik tojással és a másik tojás fehérjével, késhegynyi sóval meg annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Félóráig pihentetjük. Közben héjában megfőzzük a burgonyát. Meghámozzuk, áttörjük, és simára keverjük a juhtúróval, a vajjal, a maradék tojássárgájával meg egy csipet törött borssal. Vékonyra nyújtjuk a tésztát. Az egyik felére egyenlő közökben
halmokat rakunk a túrós töltelékből, és ráhajtjuk a tészta üres felét. Ujjunkkal lenyomkodjuk, hogy összeragadjanak, és derelyemetszővel egyforma, négyszögletes darabokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és kiolajozott tűzálló tálba, rétegenként olajjal megöntözve, a reszelt
sajttal meghintve lerakjuk. A tetejére sajt kerüljön. Forró sütőben 5-6 percig sütjük, de nem pirítjuk.