Sajtos cukkinileves cukkinicsipsszel
A cukkiniket megmossuk, az egyiket héjastól hártya vékonyságúra szeleteljük. A szeleteket sütőpapírral bélelt tálcára terítjük, és meleg, száraz helyen – például a kályha vagy a radiátor tetején – megszárítjuk.
A másik két cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A felolvasztott vajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a cukkinit, és sóval meg zúzott fokhagymával ízesítve puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, azután felengedjük a tejszínnel és 1,5 liter vízzel. Amíg a leves felforr, folyamatosan kevergetjük, mert könnyen leég. Hagyjuk pár percig
csendesen főni, végül belekeverjük a reszelt sajtot, és botmixerrel az egészet pürésítjük. Ha selymes-krémesen
szeretnénk fogyasztani, le is szűrhetjük, hogy megszabaduljunk a zöldségrostoktól. Az elkészült levest a
cukkinicsipsszel tálaljuk.