Sajtos gyümölcslepény

Sajtos gyümölcslepény

Sajt, alma, datolya, dió – külön-külön isteni finomságok tél végén, gondoltam, együtt sem sülhet ki belőlük hátborzongató dolog. És nem tévedtem! Kezdjük az előkészületekkel, így biztos nem torkollik a sütés ész nélküli kapkodásba. A megmosott, megszárított almát meghámozom, kimagozom, felszeletelem. A datolyát szintén kimagozom és hosszában négyfelé vágom, a diót felaprítom. Kivajazok és sütőpapírral – vagy alufóliával – kibélelek egy 24 cm átmérőjű tortaformát,
hogy könnyen ki tudjam venni majd a kész süteményt.
A lisztet, a sütőport és a sót tálba teszem, összekeverem. Hozzáadom a cukrot, az előkészített datolyát, almát, diót, és mindezt alaposan összedolgozom. Külön elkeverem az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalóhoz adom. A tészta felét az előkészített formába töltöm, a tetejét, amenynyire
lehet, elsimítom. A sajtot a tészta tetejére reszelem, majd ráöntöm a maradék masszát, és azt is gondosan
elsimítom. A lepényt 180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt aranybarnára sütöm. Kissé hűlni
hagyom a formában, de még melegen, porcukorral megszórva tálalom.

kaloria 330 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.