Ez egy végtelen egyszerű és gyorsan elkészíthető, ráadásul a karácsonyi asztal arany-piros színeivel harmonizáló, szokatlan és ráadásul fenséges étel.
- A harcsát besózom, félreteszem. Eközben parazsat készítek. Míg a tűz lobog s a harcsát átjárja a só, addig egy serpenyőben az apró kockákra vágott paradicsomot pépessé főzöm, közben össze is töröm. (Aki nem szereti a bőrét, főzés előtt egy percre forró vízbe mártva könnyedén megszabadulhat tőle.) Ekkor sózom, borsozom, s vetem belé az apróra vágott zeller zöldjét. Ezzel már csak egy-két percet forralom. A harcsa egyik felét a grillen fehérre sütöm, megfordítom, s betakarom a sajtszeletekkel. A grill tetejét ráteszem, s míg a halszelet alulról megpirul, addig ebben a melegben a sajt is ráolvad a tetejére. (A harcsa konyhai grillen, sütőben is elkészíthető.) Tálaláskor a paradicsompépet tányérokra merem, s erre teszem a harcsaszeleteket. Friss kenyérrel
és egy pohár rozéval kínálom.