Sajtos karalábétöltike színes tésztával
A karalábét meghámozzuk, lereszeljük, a leveleit félretesszük. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a reszelt karalábét és pirítani kezdjük. Amikor kicsit megpirult, hozzáadjuk a keményre főzött, apróra vágott tojásokat és a megreszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, lassan sütögetjük, fakanállal óvatosan többször megforgatjuk vagy a serpenyőt megrázogatjuk. A sajt előbb-utóbb szépen megpirul, finom pörzsréteget képezve a tölteléken. A tölteléket a megmosott, kiegyengetett karalábélevelekre adagoljuk, majd a töltött káposztához hasonló módon feltekerjük, csinos kis csomagokat formázunk. A töltikéket egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk, aláöntjük a bort, és fedő alatt, forrástól számítva kb. 5 perc alatt megpároljuk. A tésztát sós vízben majdnem puhára (al dente) főzzük, majd leszűrjük és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A töltikéket tálra szedjük, és a tésztaköret kíséretében, forrón adjuk az asztalra.