Sajtos kolbászkrémmel töltött fánk salátaágyon
A felengedett leveles tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, azután közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Kizsírozott tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.
A sajtkrémet összekeverjük az apró kockákra vágott kolbásszal. Botmixerrel vagy turmixgépben egyneművé keverjük. Sóval, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával,
pirospaprikával és apró kockákra vágott erős paprikával ízesítjük. A kolbászkrémet nyomózsákba tesszük, és megtöltjük a kihűlt fánkokat.
A kolbászkrémes fánkokat a salátaágyra tálaljuk és a citrusöntet kíséretében kínáljuk.
Öntet
A salátaöntethez a citromlét elkeverjük az olívaolajjal. Sóval és durvára őrölt borssal ízesítjük.
Salátaágy
A salátaféléket kisebb darabokra tépkedjük, a paradicsomot cikkekre vágjuk, a céklát vékony csíkokra szeleteljük, végül egy salátástálban az egészet jól
összekeverjük.