Sajtos-paradicsomos sült padlizsán
Megmossuk a padlizsánt, levágjuk a végét, majd hosszában mindegyiket hat szeletre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, és 20 percig hagyjuk állni. Utána leöblítjük, és papírtörlővel leszárítjuk. Oajat hevítünk egy serpenyőben, és több adagban megsütjük benne a padlizsánszeleteket. Végül a serpenyőben maradt zsiradékban ropogósra sütjük a felkockázott császárszalonnát. Rászórjuk az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és együtt dinszteljük. A paradicsomot megmossuk, felül kereszt alakban bevágjuk a héját. Forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. Felkockázzuk, és hozzáadjuk a szalonnás alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, 5-8 percig főzzük, csak annyira, hogy még darabos maradjon a paradicsom. Egy lapos, hőálló tálat kizsírozunk, és belefektetjük a padlizsánszeleteket, közben kanalazunk rá a paradicsomos raguból. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokos sütőben összesütjük. Friss bagettet adunk mellé.