Sajtos-parajos hústekercs
A megtisztított parajleveleket megmossuk, s külön víz hozzáadása nélkül egy nagy lábosban addig pároljuk, amíg összeesik (2-3 perc), majd lecsöpögtetjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, borsozzuk, egyik oldalukat mustárral megkenjük, s erre ráfektetjük a parajlevelet,
majd a felszeletelt mozzarellát. Zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. A hússzeleteket egyenként feltekerjük,
hústűvel megtűzzük és lisztbe forgatjuk. Megforrósított olajon hirtelen körös- körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a vaj
felét, felöntjük a levessel, majd fedő alatt kis lángon megpároljuk. Közben a tésztát a szokásos módon sós vízben kifőzzük. A maradék vajat felolvasztjuk, rátesszük a főtt tésztát, és 1- 2 percig pirítjuk. A húst a mártással
együtt tálaljuk, metélttésztával körítjük, cikkekre vágott paradicsommal és friss petrezselyemmel díszítjük.