Sajtos-sonkás rolók zöldspárga-ágyon
A friss fűszeres, tejszínes lágy sajtot az ásványvízzel és citromlével simára keverjük. A zeller zöldjét megmossuk és felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, és kis kockákra vágjuk. A petrezselyem zöldjét leöblítjük, leszárítjuk, és finomra vágjuk. Az egészet a simára kikevert sajthoz adjuk. A vékonyra szeletelt sonkán egyenletesen elterítjük a sajtos masszát, majd feltekerjük, és hidegre állítjuk. A zöld spárgát megmossuk, az alsó végeit levágjuk, és összekötözzük. Enyhén sós vízben harapós keményre
főzzük. A forró vízből kiemeljük, lehűtjük, és kb. 2 cm-es
darabokra vágjuk. A retket leöblítjük, hibás részeit eltávolítjuk, és felszeleteljük. A burgonyát héjában megfőzzük, lehéjazzuk, és szeletekre vágjuk. A retket és a burgonyát a darabokra vágott spárgához keverjük. Az olívaolajból és az ecetből salátaöntetet keverünk, sóval, borssal és pici cukorral fűszerezzük. Tálalás előtt a salátára öntjük, majd a tetejét megszórjuk a finomra vágott kaporral. A sonkássajtos rolót és a salátát külön tálaljuk.