A tököt kockára vágjuk, és sós tejben nagyon puhára főzzük. Leszűrjük; a tejet megőrizzük, mert a mártáshoz ezt fogjuk használni. A vöröshagymát kis kockára vágjuk, megfuttatjuk olívaolajon, majd hozzáadjuk fél percre a zúzott fokhagymát. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük körülbelül 5 dl tejjel (azzal, amiben a tök főtt), és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a sajt nagy részét, hogy beleolvadjon. Belekeverjük a leszűrt tököt, a finomra vágott zsályát, szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Fakanállal jól átkeverjük, hogy darabos, sűrű pürét kapjunk (nem kell teljesen simának lennie). Összekeverjük a kifőtt tésztával. Kivajazott sütőtálba rakjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók
4 személyre