Éles késsel kinyitjuk két jó nagy szeletté a csirkemelleket. Gyengéden kiveregetjük, hogy nagyjából egyforma vastagságú legyen a hús mindenhol. Bedörzsöljük sóval és borssal, majd berakjuk egy fél órára pihenni a hűtőszekrénybe.
A spárgát megtisztítjuk, sós, cukros vízben roppanósra pároljuk. Az előkészített csirkemelleket megszórjuk vastagon reszelt sajttal, mindegyikre ráteszünk egy-egy csokor spárgát, majd felcsavarjuk. Egy kis tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, beletesszük a két roládot. Öntünk rá fél deci vizet, lefedjük alufóliával. 180 fokos sütőben fél óráig sütjük.
Amíg sül, a burgonyát megtisztítjuk. Beleszórjuk egy lábasba, hozzáadjuk a vajat, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, meghintjük egy csipetnyi fehér borssal, és hozzáforgatjuk az összevágott petrezselyem zöldjét.