Sajttal és spárgával töltött csirkemell petrezselymes újburgonyával

Éles késsel kinyitjuk két jó nagy szeletté a csirkemelleket. Gyengéden kiveregetjük, hogy nagyjából egyforma vastagságú legyen a hús mindenhol. Bedörzsöljük sóval és borssal, majd berakjuk egy fél órára pihenni a hűtőszekrénybe.

A spárgát megtisztítjuk, sós, cukros vízben roppanósra pároljuk. Az előkészített csirkemelleket megszórjuk vastagon reszelt sajttal, mindegyikre ráteszünk egy-egy csokor spárgát, majd felcsavarjuk. Egy kis tepsit kikenünk egy kevés zsiradékkal, beletesszük a két roládot. Öntünk rá fél deci vizet, lefedjük alufóliával. 180 fokos sütőben fél óráig sütjük.

Amíg sül, a burgonyát megtisztítjuk. Beleszórjuk egy lábasba, hozzáadjuk a vajat, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, meghintjük egy csipetnyi fehér borssal, és hozzáforgatjuk az összevágott petrezselyem zöldjét.

Spárgás-sajtos császármorzsa

kaloria 570 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.