Sajttal töltött csirkemell rántva

  1. Nagy szeleteket vágunk a csirkemellből, kiveregetjük, megsózzuk. Összekeverjük a puha vajat a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyem zöldjével. A szeletek egyik felére teszünk egy-egy lapos evőkanállal a puha masszából, ráhajtjuk a másik felét. A kis csomagokat a szokásos módon panírozzuk: először lisztbe mártjuk, utána felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Bő zsiradékot forrósítunk a sütéshez, belecsúsztatjuk a kész csomagokat, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Jól illik mellé bármilyen rizsköret.

Mazsolás sütőtökkel töltött csirkemell

Májjal töltött csirkemell párolt zöldségekkel és ánizsos almával

kaloria 490 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

10 dkg vaj

4 0.5 0.5 csirkemell (összesen kb. 60-80 dkg)

10 dkg reszelt sajt

1 tojássárgája

1 csokor petrezselyem zöldje

liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz

4 gerezd fokhagyma

nagyon bő olaj a sütéshez

Ajánlataink