Sajttal töltött körte sült csirkével

Sajttal töltött körte sült csirkével

Legyünk őszinték: sült csirkét bármelyik évszakban ehetünk, az étel különlegességét az ősz egyik slágergyümölcse adja – a körte nálam a „mellérendelt”
köretből főszereplővé lép elő. A hússal kezdem, mert amíg a csirke sül, lesz időm a körtékkel bíbelődni.
Mindenekelőtt a combokat leforrázom, ugyanis ezzel sok káros anyagot hatástalanítok (a nagymamámtól és
az édesanyámtól azt tanultam, hogy a húsleves felrottyanó levét is öntsem le, és tiszta vízben folytassam a hús főzését). A csirkét sóval, pirospaprikával és kakukkfűvel fűszerezem, majd kevés
olajon, alufóliával letakarva párolom a sütőben. Ha megpuhult, leveszem a fóliát és ropogósra pirítom.
Amíg a hús sül, a körtéket meghámozom, hosszában kettévágom, és a magházakat kivájom. Tepsibe rakom
őket, a magház helyére, az üregekbe natúr krémsajtot nyomok, és a csirkétől még középmeleg sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Ezalatt a tejfölt elkeverem a majonézzel, és a kétféle sajtot lereszelem (itt aztán lehet variálni a sajtokkal, hogy mindig más és más ízhatást kapjunk). A gyönyörűen megpirult
csirkecombokat és körtéket azonnal tányérokra porciózom, hogy tálalás után mindenki kedve szerint „nyakon önthesse” a mártással és a sajtokkal.

kaloria 1070 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink