Sajttal töltött padlizsáncsigák
Megmossuk a padlizsánokat, két végüket levágjuk, majd egy éles késsel hosszában körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe, olívaolajjal kikenjük. Ráfektetjük a padlizsáncsíkokat, a tetejüket is lekenjük olívaolajjal, megsózzuk, majd 200 fokos sütőben jó tíz percig sütjük.
Közben a paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és a magokat (erre most nem lesz szükség). A kemény húst apró kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Megpirítjuk a kenyeret, majd öszetörjük. Egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomlevelet, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát meg a citromlevet, és botmixerrel összedolgozzuk. Beleforgatjuk a paradicsomkockákat és az újhagymakarikákat is, végül sózzuk és borsozzuk. A megsült padlizsánszeleteket betöltjük ezzel a krémmel, végül feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük.