ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc – FŐZÉS: 15 perc – PIHENTETÉS: 2 óra. – Egy fazékban vizet forralunk, amikor felforrt, takarékra vesszük, és belerakjuk egészben a sajtot. Lefedjük, és negyedórát puhulni hagyjuk. Közben az ömlesztett sajtot a tojássárgájával és a vajjal kikeverjük, a szerecsendióval, csipetnyi sóval fűszerezzük. A megpuhult sajtot lapátkanállal márványlapra tesszük, nyújtófával kinyújtjuk, megkenjük a sajtos, vajas keverékkel. A szőlőszemeket megmossuk, leszárítjuk, kettévágjuk, és éles, hegyes késsel kiszedjük belőlük a magokat. A sajt felénk eső részén váltakozva, szépen sorban elrendezzük az előkészített szőlőszemeket és a negyedekre szedett diógerezdeket. Feltekerjük, és fóliába tekerve legalább két órán át hűtőszekrényben érleljük. Legjobb (és hasznos is) előző nap elkészíteni, így jól összeérnek az ízek. Tálaláskor a tekercset kissé ferdén felszeleteljük, szőlővel, dióval, más friss gyümölccsel és salátával tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre