Forrás: Pásztor Tünde

Saláta szezámolajban sült zöldségekkel, füstölt makrélával

Szükség szerint megtisztítjuk a vegyes zöldségeket, és körülbelül egyforma kockára vágjuk.

Egy serpenyőbe pár evőkanálnyi szezámolajat öntünk, és puhulási sorrendben tesszük bele a zöldségeket. Először a sárgarépát, utána a cukkinit, padlizsánt, zellert, paprikát stb., só nélkül roppanósra pároljuk. Ha kész, sózzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Száraz serpenyőben világosra pirítjuk a szezámmagot. Megmossuk a levélsalátát, leszárítjuk, végül összeforgatjuk a sült zöldségekkel és a megpirított szezámmaggal.

A halat ízlés szerint egyben, nagyobb darabokban vagy kis falatokban rátesszük vagy belekeverjük. A sült zöldségek szezámolaja, a só és a hal kellően ízesítik a zöldségeket, külön öntet már nem szükséges hozzá.

kaloria 210 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.