Forrás: Pásztor Tünde

Salátalevélbe göngyölt kelvirág

Salátalevélbe göngyölt kelvirág

Mindenekelőtt egy nagy fazékban sós vizet teszünk fel
forrni. Amíg felforr, lesz időnk megtisztítani és rózsáira
szedni a karfiolt. A karfiolrózsákat félpuhára főzzük, azután
leszűrjük és lehűtjük.
A petrezselyem zöldjét megmossuk és finomra aprítjuk,
a sárgarépát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
Az olívaolajon mindkettőt egy kicsit megpirítjuk, majd ezt
a fűszeres-zöldséges olajat ráöntjük a karfiolra. Legalább
2 órát állni hagyjuk, hogy átvegye az ízeket. Bár sós vízben A pároltuk, ha szükséges, egy kicsit meg is sózhatjuk.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd a leveleket
szárazra rázzuk. Tálalás előtt a salátalevelekbe becsomagoljuk a fűszeres párolt karfiolrózsákat, ahogy a töltött káposztát szokás.

kaloria 140 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink