Saltimbocca csirkemell parmezános burgonyapürével

Felszeleteljük a csirkemellet, és átlátszó fólia alatt kiveregetjük. Sóval, borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben a vajon elősütjük a szeleteket.

Egy tepsibe öntjük a serpenyőben maradt vajat. Ráfektetjük a hússzeleteket. Mindegyikre rakunk pár levél zsályát. A tetejére fektetjük a felszeletelt sonkát. Ráöntjük a bort. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Meghámozzuk a burgonyát, sós, rozmaringos vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kidobjuk belőle a rozmaringágat. Forró vajas tejjel robotgép segítségével jó habosra keverjük a puhára főzött krumplit, a két evőkanálnyi reszelt parmezánnal ízesítjük. Megkóstoljuk, és a szükséges mértékben még sózzuk és borsozzuk.

Csirkés-halas újburgonya

kaloria 700 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink