Salzburgi galuska

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy kisebb tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal.

Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, közben több részletben adagoljuk hozzá a kristálycukrot. Továbbra is folyamatos habverés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojássárgájákat. Fakanállal vagy szilikonspatulával óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a reszelt citromhéjat. Ennél az édességnél különösen fontos, hogy ne törjük meg a habot.

Habkártya segítségével három nagy galuskát formázunk a habból, és belecsúsztatjuk egymás mellé az előkészített formába.

Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 9-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, mert összeesik a galuskánk.

Ha kisült, megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk. Frissen, melegen az igazi.

Balázs-féle somlói

kaloria - CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink