Először a piskótát sütjük meg. Összekeverjük a finomlisztet a sütőporral és a kukoricaliszttel. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket kihabosítjuk a cukorral. Egy másik tálban a sárgájákat kihabosítjuk, majd összevegyítjük a cukros tojáshabbal és a lisztkeverékkel. Egy kisebb (18-20 cm átmérőjű) kerek tortaforma aljába papírt szabunk, beleöntjük a formába a masszát, és 175 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Áttesszük a kisült piskótát egy rácsra, és ott hagyjuk kihűlni.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A szárított levendulát a porcukorral megtörjük egy mozsárban.
Habosra keverjük a mascarponét a levendulás porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinlapokat kifacsarjuk, majd pici vízben oldódásig melegítjük. Végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a tejszínhabban. A levendulás mascarponéhoz keverjük a zselatinos tejszínt.
A hideg piskótát vízszintesen kettévágjuk. A tortaforma oldalát kibéleljük egy sütőpapírcsíkkal. Beletesszük a forma aljába az egyik piskótakarikát. Rákenjük a krém egyharmadát. Kirakjuk magozott, felezett sárgabarackkal. Ráöntjük a maradék krémet, elsimítjuk. A tetejére nyomjuk a másik piskótakorongot. Legalább négy órára betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
Tálalás előtt kivesszük a formából, a torta tetejét meghintjük porcukorral, és díszítjük sárgabarackkal, levendulával.