Sárgabarackos aszútorta
A kinyújtott tésztából kivágunk egy 28 cm átmérőjű körlapot. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, villával megszurkáljuk, és félórára a hűtőbe tesszük. Utána a hideg tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15 perc alatt haványbarnára sütjük. Lecsöpögtetjük a sárgabarackot, egy kis tálban meglocsoljuk a mandulalikőrrel, és hagyjuk állni. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Összekeverjük az aszút 8 dkg
cukorral, a narancs kifacsart levével és négy tojássárgájával. Vastag talpú lábasba öntjük, és folyamatos keveréssel óvatosan besűrítjük – forralni nem szabad, mert akkor összeugrik. Kinyomkodjuk a zselatint, és feloldjuk a még meleg krémben. Habot verünk a tejszínből, óvatosan összeforgatjuk a dermedni kezdő krémmel. Egy tortatányérra tesszük a kisült tésztát. Körbevesszük egy gyűrűvel. Rásimítjuk a krém harmadát. Ráfektetjük a sárgabarackokat, és a tetejére tesszük a maradék krémet. Kemény habot verünk négy tojásfehérjéből 5 dkg cukorral. Utána a maradék 15 dkg cukrot is hozzáadjuk, több pici részletben, folyamatos habverés mellett. A tojáshab kétharmadát nyomózsákba tesszük, és kis pamacsokat
nyomunk a torta tetejére. Sütőben erős grill alatt vagy szakácsfáklyával megpirítjuk a tetejét. Levesszük a tortagyűrűt. A maradék tojáshabbal bekenjük a torta oldalát, és gazdagon megszórjuk száraz serpenyőben megpirított mandulával.