Tészta
Egy-egy sütiben a gyümölcsök mellé kellemes kiegészítő ízt varázsolhatunk kevéske kávé segítségével – próbálják ki ezt a párosítást sárgabarackkal, a kora tavaszi lehetőségekhez mérten most még csak befőttből. A tésztához a vajat vagy margarint megolvasztom, majd lehűtöm, a cukrot és a vaníliáscukrot apránként hozzáadogatom. Mindezt addig kevergetem, amíg sima, egyenletes masszát nem kapok. Ezután egyenként belekeverem a tojásokat. Az átszitált lisztet kakaóval és sütőporral vegyítem, majd apránként hozzákeverem a vajas masszához. A tejet is kis adagokban dolgozom bele,
végül beleforgatom a félbe-negyedbe vágott sárgabarackdarabok egyharmadát. Egy 30×40 cm-es tepsit kifóliázok, azt kivajazom, belisztezem. A tésztát beleöntöm, tetejét elsimítom, a megmaradt gyümölcsöt egyenletesen elosztom rajta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm. Ha megsült, a tepsiben hagyom kihűlni – ám addig semmi lazsálás, elkészítem a krémet.
Krém
A pudingporból, a cukorból és a befőttléből pudingot
főzök a tasakon lévő előírás szerint, majd letakarva hagyom kihűlni. Közben a hideg tejszínből a habfixálóval
és a porcukorral kemény habot verek. Ha lehűlt a puding – szükség esetén csomómentesre keverem habverővel –,
óvatosan beleforgatom a tejszínt. Az így nyert masszát egyenletesen a süteménylapra kenem. A süteményt egy órán át hideg helyen tartom, tálalás előtt megszórom vegyesen őrölt és egész kávészemekkel.