Sárgabarackos kávétorta

Tészta

Feloldjuk a neszkávét egy evőkanál forró vízben, majd hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd beledolgozzuk a lisztet, a kakaóport, a sót, a tojásfehérjét meg a kihűlt kávét. A sima tésztát hagyjuk félórán át pihenni a hűtőszekrényben. A barackot forró vízbe mártva meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Fél liter vizet felforralunk két evőkanál cukorral, 2-3 percig főzzük benne a felszeletelt barackot, utána szitára tesszük, hogy lecsöpögjön. A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Krém

A zselatinlapokat hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, majd feloldjuk három evőkanál felforrósított citromlében. A kefirt vagy a joghurtot összekeverjük a maradék cukorral meg a vaníliás cukorral. Hokiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint. Habbá verjük a tejszínt, és a barackszeletek kétharmad részével együtt a krémbe forgatjuk. Rákenjük a tortalapra, és hűtőben dermesztjük legalább négy órán át. Tálalás előtt tejszínhabbal, barackkal, kakaóporral díszítjük a torta tetejét.

kaloria 250 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink