Sárgabarackos szélforgó
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt kivesszük
a hűtőből, a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet jól összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és éles késsel 10 × 10 cm-es négyzetekre vágjuk. A tésztalapok közepére egy-egy kanál tölteléket halmozunk. A sarkoktól középirányba haladva ferdén bevágjuk a tésztát, a sarkait középre behajtjuk.
A gyümölcsöt kettévágjuk, kimagozzuk, azután a szélforgók közepére egy-egy felezett sárgabarackot helyezünk. A tésztát a sütő középső részében körülbelül 15
perc alatt aranysárgára sütjük. A frissen sült szélforgókat
megkenjük a felforrósított sárgabaracklekvárral.