Sárgabarackos-mandulás morzsatorta

Tészta

A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk, a vajjal
és a tojássárgájával elmorzsoljuk. Egyharmadát egy másik tálba áttesszük, azt a szeletelt mandulával és az evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük.

Töltelék

A töltelékhez a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe teszünk, a cukorral ízesítve
pépesítjük. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a kétharmadnyi morzsatésztát beleszórjuk, és egy keveset
az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 púpozott kiskanálnyit
a fél barackok üregébe kanalazunk, és a töltött oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. A mandulalapokkal kevert, egyharmadnyi tésztát rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal
(180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) körülbelül 1 óra alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.

kaloria 440 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink