Sárgabarackos-sajtos marhasteak
Felforrósítjuk a bort, és egy-két perc alatt roppanósra főzzük benne a meghámozott, felezett barackokat. A hússzeleteket papírtörlovel leszárítjuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A szeletek mindkét oldalát gyorsan barnára pirítjuk benne. Megsózzuk, és
melegen tartjuk. Minden szelet húsra teszünk három fél barackot és egy szelet camembert-t. 80 fokos sütőben, középső rácson 15 percig sütjük, míg a sajt meg nem olvad rajta. A serpenyőben maradt pörzsanyagokat feloldjuk a fehérborral és az alaplével. Magas hőfokon forralva a harmadára sűrítjük. Összemorzsolt kakukkfűlevelekkel fűszerezzük. Tálalásnál a sajtos, barackos húsok mellé teszünk egy-egy szelet burgonyagratint, mellé locsoljuk az ízletes mártást, s egy szál kakukkfűvel díszítjük.
Burgonyagratin
Egy kis tálba öntjük a tejet meg a tejszínt, sóval, borssal és kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, 2 mm-es szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy lapos sütőformát, megkenjük a lereszelt fokhagymával. Elrendezzük benne a burgonyaszeleteket, ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a lereszelt sajttal. 190 fokos sütőben körülbelül háromnegyed
órán át sütjük.