Sárgabarack-sütemény kakukkfűvel

Sárgabarack-sütemény kakukkfuvel

A lisztet, a cukrot, a sót, a citromhéjat, 10 dkg vajat és az egyik tojást összegyúrjuk egy evőkanál vízzel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A barackokat forró vízbe tesszük, majd meghámozzuk, elfelezzük, és kimagozzuk őket. Egy serpenyőben megmelegítjük a mézet a maradék vajjal. A kakukkfüvet leöblítjük, megszárítjuk, a leveleket letépkedjük a száráról. A barackokat a kakukkfűlevelekkel együtt a felmelegített mézben körülbelül 8 percig karamellizáljuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát kinyújtjuk, és egy
kivajazott 26 cm-es sütőformába tesszük úgy, hogy egy kis peremet hagyunk a szélén. Az alját villával megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük. Az utolsó tojást a tejszínnel felverjük, belekeverjük a mandulát. Rárakjuk a tésztára, és további 20 percig sütjük. Ha kész, kiszedjük a formából és hűlni hagyjuk. A creme fraîche-t simára keverjük, majd rákenjük a süteményre, végül rátesszük a karamellizált sárgabarackokat is.

kaloria 260 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.