Sós vízben előfőzzük a sárgaborsót. Forrás után öt percig főzzük, utána leszűrjük. Egy serpenyőben kipirítjuk a kis kockára vágott füstölt szalonnát. Rádobjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, majd levesszük a tűzhelyről. A zsemléket széttépkedjük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk és szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz az összevágott petrezselyem zöldjével és az előfőzött, leszűrt sárgaborsóval együtt. Jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Lágy, de nem folyós masszát kell kapnunk. Habzsákba töltjük. A csirke bőrét fellazítjuk a mellénél és a combjánál, kívül-belül sózzuk, és betöltjük a töltelékkel. Ha marad belőle, azt a hasüregbe tesszük. Átrakjuk egy kis tepsibe, beborítjuk a felszeletelt baconnal. Alufóliával lefedjük. 170 fokos sütőben körülbelül 80 percig sütjük. Levesszük róla a takarást, és, ha szükséges, rápirítunk.
Hozzávalók
4 személyre