Forrás: Ványi László

Sárgadinnyekoktél fokhagymás rákocskákkal

Sárgadinnyekoktél fokhagymás rákocskákkal

A tisztított, előfőzött garnélát szobahőmérsékleten
kiolvasztjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolaj
felét, rátesszük a rákokat meg a finomra vágott fokhagymát. Kicsit megsózzuk, és 4-5 perc alatt szépen
megpirítjuk. A dinnyét félbevágjuk, magjait kikaparjuk,
majd karalábévájóval kis gömböket faragunk belőle. Az epret megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A gyümölcsöket keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kisebb darabokra tépkedett jégsalátát és a fokhagymás rákot. Megsózzuk, meglocsoljuk a joghurt és a maradék olívaolaj keverékével, azután az egészet jól összekeverjük. A koktélt a sárgadinnye kivájt héjába adagoljuk. Behűtve kínáljuk

kaloria 290 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink