Lesúroljuk a gyömbért, és egy deci vízben felrakjuk főni, szórunk mellé egy csipet sót is. Addig forraljuk, míg körülbelül a kétharmadára be nem sűrűsödik. Elfelezzük.
Az egyik feléhez annyi vizet öntünk, amennyi folyadék szükséges a gyümölcszselé elkészítéséhez. A zacskón lévő utasítás szerint a fenti gyömbéres folyadékkal elkészítjük a zselét. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a gyümölcskocsonyát, akkora edényt választunk, hogy körülbelül fél centi magas legyen. Hideg helyen hagyjuk dermedni.
A sárgadinnyét elfelezzük, kikaparjuk a magokat, majd cikkekre szeljük, levágjuk a héját. A dinnyehúst kockákra vágjuk. Beledobjuk egy turmixba. Hozzáöntjük a gyömbéres redukció felét, a vaníliás cukrot, ízlés szerint egy-két evőkanál mézet, és összeturmixoljuk. Hozzákeverünk 2-3 deci vizet, 1 deci tejszínt. Ismét megkóstoljuk, ha szükséges, pici sóval vagy cukorral erősítjük az ízét. Tálakba szedjük és megszórjuk a pici kockákra vágott gyümölcszselével.