Sárgadinnyeparfé
A dinnyét félbevágjuk, a magjait egy éles késsel kikaparjuk. A dinnye húsából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit kockákra vágjuk – ebből egy
bögrényit ugyancsak félreteszünk –, a többit pedig botmixerrel egyneművé keverjük. A pürét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor elolvad benne. Kihűtjük, azután elkeverjük benne a citrom levét. A tejszínt habbá verjük, és összekeverjük a dinnyekrémmel. A forma alját kibéleljük a félretett dinnyekockákkal, megtöltjük a parféval, és a fagyasztóba tesszük dermedni. Tálalás előtt félórával áttesszük a hűtőbe, így könnyebb lesz adagolni. Éles késsel szeletekre vágjuk, és a félretett dinnyegolyókkal díszítjük.