Sárgadinnyetorta
A tojások sárgáját a cukorral, a kakaóval és 6 evőkanál langyos vízzel habosra keverjük, majd a sütőporral elvegyített lisztet és a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük a masszába. A tésztát kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A kihűlt tortalapot a formában hagyva bevonjuk a krémmel, és további 3 órát hűtjük. A maradék tejszínt
a vaníliás cukorral habbá verjük, feldíszítjük a tortát, végül kirakjuk a lecsepegtetett dinnyegolyóbisokkal.
Krém
A zselatint megpuhítjuk, a sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. Karalábévájóval a
dinnyehúsból néhány szép golyót kikanyarítunk a díszítéshez, ezeket egy kanál citromlé és egy kevés likőr
keverékében félretesszük pihenni. A többit botmixerrel pürévé törjük, és összekeverjük a maradék likőrrel, a citromlével meg a cukorral. Hozzáadjuk a megolvasztott zselatint, jól elkeverjük és 30 percre a hűtőbe teszszük.
Amikor a krém megdermedt, összekeverjük 5 dl kemény habbá vert tejszínnel.