Kézi robotgéppel dolgozva a barna cukrot kikavarjuk az olajjal és a vaníliaőrleménnyel, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, mindegyikkel jól kihabosítjuk. Egy másik tálban összekeverjük a durvára vágott pekándiót a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. Hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát meg a narancshéjat is, végül mindezt összedolgozzuk a kihabosított cukros tojással. Végül belekeverjük a gőz felett megolvasztott fehér csokit is. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, és 170 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A kihűlt tésztát összemorzsoljuk, és annyi lekvárral gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd azokat kúpokká formázzuk. Egy tálcán betesszük a fagyasztóba.
A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk. Pár csepp narancssárga ételfestékkel színezzük. A kifagyott kúpokat hurkapálcára szúrva megmártjuk benne. Egy darab hungarocellbe szúrjuk, amíg megdermed rajta a csoki.
Végül tálcára fektetjük, a maradék csokival megcsíkozzuk. Zöld marcipánból kis leveleket formázunk, és odaillesztjük a répák tövéhez.