Forrás: Pásztor Tünde

Sárgarépás párolt borjúcomb

Sárgarépás párolt borjúcomb

Egy szép szál sárgarépát megtisztítunk, megsózunk és megszórunk színes durva borssal. A borjúcombot
szétnyitjuk akkora szeletté, hogy bele tudjuk csomagolni a fűszeres sárgarépát. A húst felgöngyöljük, és spárgával szorosan összekötjük. Kevés olajon elősütjük, azután kiszedjük a zsiradékból.
A serpenyőben maradt olajban aranysárgára karamellizáljuk a cukrot. A mártásalapba beletesszük a
maradék sárgarépát nagyobb kockákra vágva. Hozzáadjuk a feldarabolt zellert, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a reszelt gyömbért meg a narancs vékonyra vágott héját. A narancs keserű, fehér héját lehámozzuk, utána a gyümölcs húsát is beletesszük a serpenyőbe, kockákra vágva. A zöldségeket lassú tűzön megpároljuk, majd megsózzuk és megszórjuk 2-3 evőkanál liszttel. Kevergetve lepirítjuk, azután felengedjük vízzel. Felforraljuk, beletesszük a húst, és takaréklángon puhára pároljuk.
A mártást tejszínes-lisztes habarással besűrítjük. Átszűrjük, és tálaláskor a felszeletelt hús mellé adjuk. Burgonyakrokettel vagy burgonyafánkkal kínálhatjuk.

kaloria 410 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink