Sárgarépás pulykajava rakott kifliben
A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, sós vízben
puhára főzzük, majd leszűrjük. A pulykahússzeleteket
kiklopfoljuk, megsózzuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a húsok mindkét oldalát elősütjük. A sütés után visszamaradt olajba beleszórjuk a lisztet, rózsaszínűre pirítjuk, és felengedjük a tejjel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a mártást folyamatosan kevergetve egy kicsit besűrítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Beletesszük a karikára vágott kiflik felét, és nyakon öntjük a mártás felével. Erre egy sor párolt répa következik, majd a hússzeletek. A húsra ismét egy réteg répa jön, majd a kiflikarikák másik fele. A tetejére öntjük a maradék mártást, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. A rakottast 160 fokos sütőben 60 percig sütjük, forrón tálaljuk.