Forrás: Pásztor Tünde

Sárgarépás sajtleves

Megpirítjuk a vajon a lisztet vagy a keményítőt. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépát. Felöntjük az alaplével és a tejjel, illetve tejszínnel. Kevergetve felforraljuk. Ha felforrt, beleszórjuk a lereszelt vagy elmorzsolt sajtokat. Már csak addig főzzük, míg a sajtok beleolvadnak. A kész levest megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Valószínűleg nem kell, mert a sajtok általában elég sósak. Forrón, pirítóssal tálaljuk. A tetejét meghintjük felaprított petrezselyem zöldjével. – (A hozzávalók ára négy személyre, 2014 októberi árakkal kalkulálva: 1600 Ft)

kaloria 360 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink